Geçmişte yaşam şeklinin daha yalın ve daha az stresli olması sebebiyle atalarımızın hem fiziki hem de ruhani dünya ile daha derin bir ilişkisi vardı. Hint kültüründe ‘Rishi’ olarak bilinen eski bilge insanlar bitkisel cerrahi tedavi yöntemleri, minerallerin ve metallerin insan doğası üzerindeki tıbbi etkileri alanlarında büyük katkıda bulunmuş olup, felsefe, insan anatomisi ve fizyolojisi üzerinde çalışmalar yapmışlardır. Bu çalışmalar, 5000 yıl önce yazıldığı varsayılan metinler kapsamında kayıt altına alınan bilgilere göre, öğretmenlerden öğrencilere çağlar boyu aktarılarak günümüze kadar ulaşmıştır. Ayurveda, vücut çalışmasından cerrahiye kadar her türlü modern tıbbın atasıdır. Tüm Batı ve Asya uygarlıkları Ayurveda bilgisini ödünç almış ve kendi kültürel yapı ve tıbbi sistemine göre uyarlayarak kullanmışlardır.
Ayurveda tıbbı, Hindistan’da İngilizlerin hüküm sürdüğü 1833 yılında yasaklanmıştır. Doğu Hindistan Şirketi (East India Company), bütün Ayurveda okullarını yaklaşık yüz yıl boyunca kapatmıştır. Hindistan’ın bağımsız Ayurveda tıbbının, Batı tıbbı ile eşit duruma gelmek amacıyla yeniden ortaya çıkmasıyla beraber, günümüzde Hindistan nüfusunun %70 - %80’i Ayurveda tıbbı ile tedavi edilmektedir. Ayurveda inanışına göre; sağlık, insanların içindeki ahenk ile doğru orantılıdır. Sağlıklı olmak için amacınız ile düşünceleriniz, hisleriniz ve fiziksel olarak yaptıklarınız arasında bir uyum olmalıdır. Amacınız huzur dolu olsa da düşünceleriniz korkularla doluysa ve olumsuz düşünceler içindeyseniz, fiziksel bedeniniz, değişime yönelik uyanış çağrısı yapmak için birtakım hastalıkları ortaya çıkarır.
Ayurveda, bedeni, aklı ve ruhu eşit derecede vurgulayan kapsamlı bir sistemdir. Bireyin doğuştan gelen uyumunu bireye geri kazandırmaya çalışır. Sadece hastalığın tedavisi ile ilgili değil, aynı zamanda hastalığın önlenmesi, sağlık, uzun ömür, canlılık ve mutluluğun arttırılması ile de ilgilenir. Bu canlılığı ve uyumu kişiye tekrar kazandırmak ve sürekliliğini sağlamak için çeşitli yöntemlere başvurulabilir. Ayurvedaya göre buu yöntemlerden sadece bazıları aşağıdaki yaşam tarzı
değişiklikleri ve uygulamalarını içermektedir;
Kişinin Bünyesine Uygun Gıda Seçimleri
Baharat Kullanımları
Yemek Pişirme Şekilleri
Kadim Nefes Teknikleri
Meditasyon Teknikleri
Aromaterapi
Masaj Teknikleri
Fiziksel Aktivite
Müzik / Ses Titreşimleri ile Tedavi
Gündelik Rutinler
Mevsimsel Rutinler
Ayurveda, hayatı anlamak için kullanılan çok eski ve pratik bir yöntemdir. Ayurveda öncelikle insanların kendilerini ve eşsiz bireysel doğalarını anlamalarına yardımcı olarak başlar ve sonrasında insanlara farklı ‘doğaların’ kendi doğalarını nasıl etkilediğini öğreterek yaşam kalitelerini yükseltmeye yardımcı olur.
AYURVEDA, YOGA, NEFES VE AYURVEDİK YAŞAM BLOĞU
İSTANBUL DA AYURVEDA
YOGA EĞİTİMLERİ
Bizi Arayın +90 532 204 02 07
Yada
Formu doldurun sizi arayalım.
Çok yakında başlıyoruz.
Ayurveda Wellness Eğitim Sertifikası - 100 +100 Saat = 200 Saat - Yaz 2020 / Kış 2021.